Ultralydsscanning


Ultralydsscanning som undersøgelse

Ultralydsscanning hos Ikast fysioterapi kan være en integreret del af den kliniske undersøgelse indenfor reumatologi og idrætsmedicin. Med vores scanner kan man danne sig et detaljeret billede af muskler, sener, ligamenter, slimsække og knogler, så detaljeret at man meget præcist kan bedømme vævets tilstand og på den måde udpege patientens problem, samt måle gennemstrømningen i vævet og vurdere om der en inflamationstilstand.

Vi bruger også ultralydsscanning som et led i den fysioterapeutiske undersøgelse, da en scanning kan sætte os stand til at afgøre typen og omfanget af en given skade, så den mest optimale behandling kan iværksættes fra starten af behandlingsforløbet.

Eksempelvis kan der være inflamation/betændelse i sener og ledbånd såsom en irriteret achillessene eller en forkalkning i løftesenen i skulderen.

Ultralydsscanning er relativt nyt inden for fysioterapi, men vi har erfaring og uddannelse på klinikken med scanninger siden 2009.

Vi kan f.eks. specielt i forbindelse med chokbølgebehandling give en bedre og mere effektiv behandling hvis vi har suppleret undersøgelsen med ultralydsscaning.

I forbindelse med sportsskader anvender vi ultralydsscanningen til at identificere, diagnosticere og give en realistisk prognose i forhold til genoptagelse af idræt.

Derudover bruger vi ultralydsscanning til at vurdere effekten af det behandlingsforløb patienten er i gang med. Scanning er et objektivt måleredskab, der meget præcist kan afgøre om en vævsskade eksempelvis heler som den skal, om en hævelse reduceres som ventet - eller om en muskel kan aktiveres som den skal.

Endelig kan en scanning også hjælpe os med at afgøre om en patient skal henvises til anden undersøgelse eller behandling (f.eks. medicinsk eller kirurgisk).

Ultralydsscanning er en tillægsydelse som koster 400 kr.

Læs mere her:

www.ultralydsscanning.nu

Kontakt os i dag

UDVIKLET AF: SØGEMEDIER A/S - COOKIEPOLITIK