Chokbølge behandling


En ny alternativ fysisk behandlingsmetode, som baserer sig på trykstigning i vævene på uhyre kort tid, hvilket giver et højt energiniveau og en hensigtsmæssig spredning af energien i vævet.

Behandlingsmuligheder

Det drejer sig primært om kroniske senevævsforandringer. Det er vævstilstande, vi blandt andet ser ved følgende diagnoser:

  • Hælspore
  • Fascitis plantaris (svangseneirritation)
  • Impingement (afklemning af  skuldersener)
  • Forkalkning i skulderens sener
  • Achilles tendinose (achillessenebetændelse)
  • Jumper’s knee (springerknæ)
  • Runner’s knee (løberknæ)

Virkningsmekanismer

 Øget blodcirkulation, lokalbedøvende effekt og efterfølgende vævsheling er dokumenteret. Behandlingen stimulerer og giver effektiv støtte til de underliggende mekanismer i kroppens egen regenererende evne. Det er almindeligt at opleve umiddelbar smertelindring og dermed forbedret bevægelse.

Selve behandlingen

Forud for chokbølgebehandling foretages en fysioterapeutisk undersøgelse. Ultralyds-scanning kan være god som supplement til diagnosticering og lokalisering af vævsforandringer, eksempelvis i tilfælde af kalkbelægninger i led og lednære strukturer.

Behandlings-intensiteten varieres ud fra patientens tolerance og angivelse af et smerteområde. Behandlingstiden overstiger sjældent 10 minutter og gennemføres med ca. 7 dages interval. En serie på 2-5 behandlinger er ofte tilstrækkelig. Behandlingen skal ikke ske samtidig med injektioner eller anden medicinsk behandling.

Mulige bivirkninger

Der er registreret få og ubetydelige bivirkninger; små punktformede blødninger i underhuden kan forekomme. Disse giver ingen symptomer og forsvinder i løbet af få dage. Der forekommer også moderat ømhed i behandlingsområdet nogle timer efter behandlingen. Hvis der er behov for det, kan almindelige smertestillende håndkøbspræparater give effektiv lindring.

Chockbølge er en tillægsydelse der koster kr. 200,00 pr.gang

Kontakt os i dag

COOKIEPOLITIK